< MBA, un „paşaport“ spre cariera de succes

MBA-ul, secretul unei cariere de top

În timp ce diplomele de studii se obţin din ce în ce mai uşor, iar absolvenţii-şomeri se laudă uneori şi cu mai multe facultăţi sau programe de master, există o diplomă care ar putea să te ducă în fruntea unei companii sau să-ţi uşureze drumul către succes în propriile afaceri.


MBA-ul, secretul unei cariere de top

 

Este vorba de programele MBA (Master of Business Administration), care asigură atât o creştere semnificativă a salariului, cât şi o promovare. Există, însă, un preţ pentru toate acestea. Participarea la un program MBA din România începe de la câteva mii de euro şi urcă până la câteva zeci de mii.


MBA-ul nu este, însă, pentru oricine pentru că nu e un master obişnuit. Este destinat în special managerilor aflaţi în poziţii de midlde management sau top management, consultanţilor sau antreprenorilor. Cei din middle-management încearcă astfel să îşi dezvolte cariera şi să avanseze spre top-management, în timp ce aceştia din urmă aspiră la o carieră internaţională sau la propria companie. Pentru antreprenori e o bună metodă de a-şi extinde business-ul.

În general, cei care se înscriu la MBA sunt trimişi de companiile în care lucrează, însă criza şi reducerea cheltuielilor au făcut ca numărul celor care îşi plătesc singuri cursurile să crească. Cele câteva zeci de mii de euro merită, însă, pentru că odată cu diploma vin şi cunoştinţele valoroase din mediul de afaceri, abilităţile de lider obţinute din traininguri, contactele pe care le obţii în mediul elitist în care învaţă şi posibilităţile reale de ascensiune profesională.

sursa: www.ziare.com


Copyright © 2013 apimedia.ro
Informaţiile şi imaginile articolelor sunt ©Copyright-ul ziarelor din care au fost extrase articolele.
apimedia.ro nu este răspunzătoare pentru conţinutul lor.